Mijn projecten

Op deze pagina laat ik u graag een aantal van mijn projecten zien. Als u op een foto klikt ziet u meerdere foto’s verschijnen.

Bij verschillende projecten heb ik ook productontwerpen van de eigen ontwerp tafel laten maken. Deze komt u tegen bij de verschillende projecten, maar als u HIER klikt staan er een aantal bij elkaar.

Sky Box in stadion FC Groningen

« 1 van 4 »

Met trots toon ik hier het ontwerp dat Pura Vida Interieurdesign heeft gerealiseerd voor een skybox in het stadion van FC Groningen: de Boeren-Box. Dit is een netwerkorganisatie waarbij ondernemers zijn aangesloten die producten en/of diensten leveren aan de agrarisch ondernemer. In de skybox wordt het kijken van een wedstrijd gecombineerd met elkaar zakelijk ontmoeten.
De routing en indeling zijn het startpunt in een goed ontwerp: zorgdragen dat alle gewenste functies aanwezig zijn, op de juiste plek en in de juiste verhouding. Dat geldt voor garderobe, zitplekken, barsituering, presentatie(tv)schermen en ook de invulling van visitekaartjes en/of bedrijfslogo’s. Pura Vida ontwierp een warm stoere uitstraling die recht doet aan de modern agrarisch ondernemer: gebruik van stoere materialen en vormgeving als gebinten, hout, leer, blau-staal en bakstenen-look i.c.m. uitvergrootte agrarische fotoprints op enkele wanden. De sfeer wordt verder bepaald door de diversiteit aan zitmogelijkheden: hoog-zitten aan bartafels, laag-zitten aan tafels en lounge-zitten op banken. Dat er bij het ontwerp bovendien met allerlei technische- en veiligheids zaken is rekening gehouden is niet zichtbaar.

Tropische hal met nieuwe trap

Deze bewoners hadden een aantal jaren terug een veeboerderij omgetoverd in een riante woonboerderij. In het voorhuis zit een trap naar de bovengelegen ruimtes. Er ontstond behoefte aan een tweede opgang ivm realisatie van eigen bedrijf aan huis en grote inwonende kinderen: een tweede opgang zal de privacy waarborgen. Pura Vida Interieurdesign heeft de trap ontworpen in een prachtige tussenruimte met hoge ramen en een tropische sfeer gerealiseerd. De gordijnen zijn in twee verschillende stoffen geconfectioneerd: een transparante taupe-kleurige stof filtert het licht heel mooi de hal in en is zowel aan de boven als onderzijde met een beige zijde stof geaccentueerd.

Van vrijstaande woning naar een riante villa

« 1 van 10 »

Op de bovenverdieping van deze woning is relatief weinig ruimte vanwege het schuine dak dat meteen vanaf de eerste verdieping begint. Deze klanten hadden de wens er toch 4 ruime slaapkamers en twee badkamers te realiseren. Pura Vida Interieurdesign kwam met het idee om niet alleen meer ruimte te creëren maar ook meer licht en uitzicht in de diverse ruimtes en ontwierp dakkapellen (met hardhouten meranti kozijnen) over de volle breedte van de woning aan de achterzijde. Het ontwerp van de dakkapellen sluit van de buitenzijde mooi aan bij de woning: hetzelfde patroon van gepotdekselde aftimmering is aangebracht en allen hebben een rolluik dat onzichtbaar is weggewerkt in de daktrim. Binnen is de indeling drastisch veranderd met als resultaat 3 ruime slaapkamers met een badkamer voor gezamenlijk gebruik en een grote master bedroom met eigen badkamer. Alle vloeren zijn hier belegd met houtlook pvc-stroken.
In de woonkamer is een tegel-pvc gelegd, een pastelkleur op twee wanden aangebracht en shutters geplaatst.

Kleuradvies voor een nieuwbouw villa

De vraag hier was: hoe brengen we in deze grote living een warme sfeer. Pura Vida vormde een krachtig kleurenpalet en vertaalde dit naar keuzes voor gordijnen, stoffering, behang, verfkleuren en andere materialen door de hele villa.

Advies voor raambekleding

« 1 van 2 »

In een strak nieuwbouw appartement werd een elegant en geraffineerde sfeer gewenst om alle strakheid een zachtheid te geven. Pura Vida koos voor een semi-transparante stof (zogenaamde Ausbrenner) voor gordijnen en vouwgordijnen in de woonkamer. In de slaapkamers komt hetzelfde patroon terug maar dan in een lichtdichte uitvoering.


Kleuradvies voor een gerealiseerde uitbouw

Deze klanten kwamen er met de kleurstelling niet uit en hadden voorzichtige beige en bruin tinten voor wanden en meubels gekozen. Pura Vida kwam er tijdens het interview achter dat ze beiden eigenlijk wel van (verschillende) kleuren en de natuur houden maar het niet aandurfden hier zelf invulling aan te geven. Zij houdt vooral van paars en de prachtige Schotse Hooglanders en hij houdt van oranje, het strand en verweerde materialen. Pura Vida bracht dit tesamen in een moodbaord en vertaalde dit vervolgens naar kleur- en mateiaalkeuzes voor wanden (behang en verf) en meubels (bank, kast, karpet).

Gasten badkamer in een monumentaal pand in Den Haag

« 2 van 3 »

Hier wilde men op de gastenverdieping een nieuwe badkamer. Pura Vida koos voor een grote Italiaanse tegel die zowel op de vloer als tegen de wand in de douche zijn aangebracht. Verder zijn alle wanden gestuct en geverfd met matte verf van Farrow & Ball. De radiator is in een tint uit de tegels uitgevoerd. Vanuit het vrijstaande bad kan men liggend de sterren bewonderen door het dakraam.

Lieflijke badkamer in een klein historisch wevershuisje in Leiden

« 1 van 3 »

In een klein historisch wevershuisje in Leiden wilde men de bestaande toilet met douchehoekje meer als kleine badkamer gaan ervaren. Pura Vida koos ervoor om een wand 50cm op te schuiven: op deze ruimte maakte dat een groot verschil ! Hierdoor is er ruimte ontstaan voor een ruime inloop douche met zowel plafond-stortdouche als handdouche. Eén houten plafond- en gebintstijl zijn geaccentueerd, de overige balkenstructuur is uit ruimtelijk oogpunt wit geschilderd. Voor de tegels is gekozen voor een klassieke tegel met facet (zogenaamde metro-tegel) met blauw-witte mozaiek-tegeltjes als accenten in nis en een tableau achter de kranen. Dit geeft een fris accent met een knipoog naar Delfts Blauw.

Veranda voor de tennisclub

« 1 van 5 »

De tennisclub wilde graag meer gezelligheid in de club creëren teneinde de leden langer vast te houden. Dit dient dan zowel de gezelligheid als ook de clubkas, doordat er meer geconsumeerd zal worden. Aangezien het een tennisclub is met buitenbanen is er gekozen om eerst het buiten terrein aantrekkelijker te maken. En wat is er mooier dan vanonder een veranda naar tennis te kijken met een drankje en hapje onder handbereik. Pura Vida heeft er bewust voor gekozen de dakhelling omhooggericht te ontwerpen. Hierdoor is niet alleen het zicht op de tennisbanen maximaal, maar blijft er ook maximaal licht vallen in het clubhuis. Mede daarom is er ook gekozen voor semi-transparante dakplaten.

Een nieuwe keuken in een nieuwe ruimte

« 1 van 3 »

Deze klanten kochten een moderne villa met een prachtige keuken van Bulthaup in een uitvoering zonder bovenkastjes en in een ruimte van ca. 3,5 x 2m. Om meer keuken en ruimte te genereren hadden ze zelf het idee om bovenkastjes bij te plaatsen en de wand naar de woonkamer eruit te halen. Pura Vida Interieurdesign kwam met het idee om de keuken helemaal aan de andere kant van de woning te realiseren. Dit diende meerdere doelen: een grotere ruimte van ca. 4,5 x 4m en tuingericht met openslaande deuren. Dit idee is met open armen ontangen. Hierdoor is er een echte leefkeuken ontstaan met werk-/bareiland. De ‘oude’ keuken is verplaatst naar een aan de nieuwe keuken grenzende ruimte en dient als bijkeuken.

Monumentaal familie-woning in het centrum van Den Haag

« 1 van 7 »

Dit monumentale pand diende van top tot teen te worden gerenoveerd. Pura Vida Interieurdesign heeft dit gerealiseerd terwijl de klant nog in het buitenland woonde. Zij heeft het projectplan met ontwerpen opgesteld, de aannemerskeuze bepaald en vervolgens het hele project geleid. Zo is het hele pand geschilderd van binnen en van buiten, waarbij ook het een en ander is hersteld. Pura Vida heeft voor het interieur een kleurenpallet van Farrow & Ball gekozen, zoals ‘elephant grey, pink ground, skimming stone, arsenic, stiffkey blue, hague blue’ . De oude parketvloeren op alle verdiepingen zijn hersteld en opnieuw in een matte lak gezet. Echt een stukje vakmanschap! De monumentale trappen zijn bekleed met traplopers met een bies.

Pura Vida heeft een boekenkast met trap ontworpen die loopt van vloer tot het 3,30m hoge plafond. Deze is geverfd in de kleur van de achterliggende wand met een contrasterende kleur aan de binnenzijde. Een mooie eye-cathcher als je de trap opkomt!
Ook heeft Pura Vida bestaande elementen hergebruikt. Zo is een aantal achtergelaten kledingkasten gehergroepeerd in een aparte kamer en daarmee een inloopkast geworden. Twee ikea-kasten zijn in een ontwerp, voor een grote linnenkast van vloer tot plafond, in de badkamer verwerkt. De bestaande gele keukenkastjes zijn overgeschilderd in Haags Blauw van Farrow & Ball en is daarmee een warme keuken geworden.

Groepsaccommodatie in de Noordoostpolder

« 2 van 7 »

Deze ondernemers hebben een schokbeton-schuur, die typisch is voor de Flevopolder, omgebouwd tot groepsaccommodatie met twee grote woonkamer/eetkeuken combinaties en 24 hotelkamers met ieder een eigen badkamer.
Voor het sfeerbeeld van de 2 woonkamers en 24 hotelkamers hebben ze Pura Vida Interieurdesign gevraagd voor interieuradvies. Zij heeft moodboards samengesteld voor de sfeerbepaling. Van daaruit is het kleurenpalet en materialenbeeld samengesteld. Hierdoor zijn alle kamers qua inrichting anders, maar tesamen vormen ze wel eenzelfde sfeer.